Ja stosuje do 10g/dziennie kwasu L-askorbinowego cz.d.a można dostać również do celów spozywczych (tansza forma). Kwas askorbinowy i bioflawonidy (np w skorce od grejfruta- biała otoczka oddczielajaca miasz od "łupiny") powoduje lepsza absorpcje vit. C. Warto zbierac ta skorke, wysuszyc i sproszkowac. Wieksze dawki vit C pozwalaja [...]
[...] pierwiastków takich jak cynk, selen, chrom pomaga pozbyć się ich nadmiaru w przypadkach przedawkowania. Wzorcowymi substancjami chelatującymi są witamina c (kwas askorbinowy), l-karnityna oraz aminokwasy w postaci loktopeptydów. Biorąc pod uwagę "dobroczynny" proces chelatacji, warto było by się zastanowić nad sensownością [...]
[...] wydajność mięśni: Beta Alanina 3 g Leucyna 1,3 g Walina 0,9 g Izoleucyna 0,8 g Arginina 1 g L-Karnityna 1 g Glutamina 1 g Histydyna 0,25 g Magnez 0,6 g 33,30% Kwas askorbinowy 0,1 g 125% Kwas alfa-liponowy 50 mg Niacyna 30 mg 187,50% Pirydoksyna 10 mg 712% Kobalamina 100 ug 4000% Kompleks ziół: Diosmina 0,15 g Hesperydyna 0,1 g [...]
[...] sprawia, że ESTER-C® jest odporna na dezaktywację i szybką eliminację, co sprawia, że wykazuje znacznie dłuższą i silniejszą aktywność biologiczną, niż kwas askorbinowy i z innej strony juz nie olimpowej Ester-C jest opatentowaną cząsteczką, zawierającą aktywne metabolity witaminy C (kwas l-treonowy, lyksonowy i ksylolowy), [...]